Home » De beste CrossFit grips en handschoenen

De beste CrossFit grips en handschoenen

Dus jij wilt je pull ups en toes to bar naar een volgend level tillen? Een goed stel CrossFit grips helpen je daar bij. Zo spaar je je handen voor de volgende workout en presteer je beter. Niks is vervelender dan een open wond op je hand, zeker omdat je ze bij CrossFit zoveel nodig hebt.

Allereerst zijn de termen grips en handschoenen misschien nogal verwarrend. Wat is het verschil? En wat heb je nodig bij CrossFit? Hieronder lees je alle ins en outs. Ik leg ook uit waar je op moet letten bij de aanschaf van een paar CrossFit grips.

CrossFit-handschoenen of CrossFit grips?

Er wordt veel gesproken over CrossFit handschoenen, maar echte handschoenen zoals die gebruikt worden bij krachtsport worden bij CrossFit amper gebruikt. Veel CrossFitters geven de voorkeur aan grips.

CrossFit-handschoenen

CrossFit handschoenen bedekken net zoals gewone handschoenen je hele hand en vaak ook je vingers. Deze handschoenen beschermen je handen en zorgen voor extra grip. Dit soort handschoenen worden meer gebruikt bij krachtsport dan bij CrossFit. Heb je graag wat bescherming om je handen tijdens het krachtgedeelte van de WOD? Dan kun je kiezen voor handschoenen.

CrossFit Grips

CrossFit grips zijn te vergelijken met de grips die gymnasten al tientallen jaren gebruiken. Ze beschermen je handpalmen en polssteun, terwijl je toch je vingers vrij kunt gebruiken. Ter vergelijking: met handschoenen heb je voor je gevoel vaak minder grip, omdat je vingers bedekt zijn. CrossFit grips gebruik je tijdens oefeningen aan de pull up bar of in de ringen.

CrossFit wrist wraps

Naast grips en handschoenen, zijn er ook nog wrist wraps. Wrist wraps ondersteunen je polsen tijdens het uitvoeren van zware lifts, zoals de strict press of de clean.

Beste grips voor CrossFit

Bear KompleX 3 Hole Hand Grips

Rogue CrossFit grips

Kies deze CrossFit grips als je gaat voor de beste kwaliteit. Ik heb de Bear KompleX CrossFit Grips zelf ook gebruikt en raad ze zeker aan. In combinatie met een beetje magnesium poeder is je grip echt onwijs sterk. Met deze grips til je echt je toes to bar en pull ups naar een hoger niveau en haal je veel meer herhalingen.

Het ontwerp is sterk en duurzaam en de grips gaan lang mee. Ze doen wat ze moeten doen: ze geven je veel grip zonder dat je veel magnesium nodig hebt. Alhoewel een beetje magnesium fijn is, zeker voor de delen van je hand die niet bedekt zijn.

Omdat ze van leer zijn zullen je handen er alleen even aan moeten wennen.

PICSIL RX carbon-grips

Ik ben zelf overgestapt op deze grips van Picsil in plaats van die van Bear Komplex omdat ze makkelijker leverbaar zijn in Nederland, en ik ben blij met de keuze. Ze zitten lekker, zijn stevig, en zijn makkelijk schoon te maken.

ZEUZ® RX Fitness & Crossfit Grips

De ZEUZ CrossFit grips hebben een stevige grip, goede pasvorm en uitstekende prijs kwaliteit verhouding.

Deze grips zijn gemaakt van Microfiber materiaal, wat zorgt voor een fijne grip. Daarnaast knellen de grips niet en laten ze vocht door.

Waarom je CrossFit handschoenen of grips nodig hebt

Bijna iedereen heeft profijt bij het dragen van CrossFit handschoenen. Want één: van CrossFit gaan je handen kapot.

Als je handen kapot zijn, zorgt een paar handschoenen ervoor dat je de WOD toch kunt doen in plaats van een dagje rust nemen. Een goed paar handschoenen beschermt eventuele snijwonden of scheuren in je handpalmen. Naast het beschermen van je handen tegen de pijn van het sporten als je handen een puinhoop zijn, beschermen ze ook tegen infecties.

Bovendien zullen er genoeg momenten zijn waarop een paar handschoenen van pas komt op dagen dat je handen ook in goede conditie zijn.

Tijdens een lange training houden CrossFit grips je grip intact. En wanneer je handen zweterig zijn, ga je overcompenseren met je grip en verscheur je uiteindelijk je handen omdat je de stang te veel vastgrijpt.

Een andere bonus van het dragen van handschoenen is dat ze je handen in een enigszins representatieve staat houden voor de buitenwereld.

2 gedachten over “De beste CrossFit grips en handschoenen”

  1. Pingback: De CrossFit pull up uitgelegd -

  2. Pingback: Beginnen met CrossFit? Mijn belangrijkste lessen na 1,5 jaar

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *