Home » De beste CrossFit knee sleeves

De beste CrossFit knee sleeves

Knieblessures komen vaak voor bij CrossFit, naast schouder- en onderrug blessures. Een knieblessure kan een serieuze time-out betekenen en al je vooruitgang teniet doen. Kunnen CrossFit knee sleeves hierbij helpen? Wij zetten de voordelen op een rijtje en geven een aantal tips voor geschikte knee sleeves.

Crossfit knee sleeves

De beste CrossFit knee sleeves

Wij raden deze knee sleeves aan:

Waarom Knee Sleeves gebruiken voor CrossFit?

Het doel van een knee sleeve is om het gewricht warm te houden en de druk die wordt veroorzaakt door een gewicht, landing of iets anders tegen te gaan.

Wanneer je een gewricht belast, wordt er druk uitgevoerd waardoor het gewricht zich als het ware uitzet. Door het gewricht samen te drukken (compressie) met een knee sleeve, kun je de druk op de knie verlichten en het gewricht stabiliseren. Ook zorgt de knee sleeve voor warmte en een verbeterde bloedsomloop.

Bij CrossFit is dit nogal cruciaal omdat er veel oefeningen uitgevoerd worden waarbij er veel druk op de knieën komt te staan. Denk aan squats, wall balls en walking lunges. Dit is des te gevaarlijk omdat bij CrossFit grote hoeveelheden herhalingen in een vermoeide toestand op hoge intensiteit uitgevoerd worden.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een knee sleeve?

De verscheidenheid aan bewegingen in CrossFit betekent dat de sport een ander type knee sleeve vereist in vergelijking met pure krachtsporten zoals gewichtheffen of powerlifting. Omdat een WOD doorgaans ook bestaat uit oefeningen als hardlopen, roeien en andere cardio-bewegingen wil je geen te zware knee sleeve kopen. Qua dikte variëren je opties vaak tussen de 3mm en 7mm dikte. Wat het beste is voor jou is helemaal afhankelijk van je gebruiksdoel en persoonlijke voorkeuren.

Het ontwerp en de pasvorm van een Crossfit knee sleeve zijn vaak ook wat losser en minder ergonomisch dan knee sleeves voor powerliften en gewichtheffen. Hoewel deze vanwege hun hoge compressie en strakke pasvorm superieur zijn voor powerlifting en gewichtheffen, belemmeren ze juist bij CrossFit. Een knee sleeve voor CrossFit heeft de perfecte balans tussen stabiliteit en compressie vs. mobiliteit en veelzijdigheid.

Verder is het belangrijk dat ze niet te los en niet te strak zitten. Te los betekent geen compressie, te strak betekent weinig beweegruimte. Let dus goed op welke maat je kies en volg de instructies van de fabrikant voor het uitkiezen van een maat.

Duurzaamheid speelt ook een belangrijke rol. Je wilt het liefst dat ze jaren meegaan en niet maanden. De knee sleeves die we onderaan dit artikel opgesomd hebben voldoen hieraan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *