Home » De beste CrossFit weight vests

De beste CrossFit weight vests

Een CrossFit weight vest is de perfecte manier om wat variatie en uitdaging toe te voegen aan je WODs. Als je het gewichtsvest op de juiste manier gebruikt, word je sneller en sterker door het extra gewicht. In dit blog bespreken we alle aspecten van een gewichtsvest voor CrossFit en selecteren we vijf van de beste gewichtsvesten.

CrossFit weight vest

Top 5 beste gewichtsvesten voor CrossFit

Wil je direct weten wat volgens on de 5 beste gewichtsvesten zijn? Bekijk de lijst hieronder voor een samenvatting. Lees verder om meer te weten te komen over gewichtsvesten voor CrossFit!

Wat je moet even over CrossFit weight vests

Je vraagt je misschien af of je echt een gewichtsvest nodig hebt voor CrossFit. Maar met een weight vest verbrand je niet alleen meer calorieën, je bouwt er ook meer kracht mee op.

Een CrossFit gewichtsvest is multifunctioneel en gebruik je voor lichaamsgewicht oefeningen zoals pull ups, push ups en squats maar ook tijdens het wandelen of hardlopen. Voeg een weight vest toe aan je routine en je maakt van de meest simpele beweging een zware en intense oefening!

Het is een geweldige uitbreiding van je CrossFit thuis gym.

Voordelen van een gewichtsvest

Gewichtsverlies

Met een gewichtsvest aan verbrandt je extra calorieën omdat je harder werkt. Zelfs door dagelijkse activiteiten te doen terwijl je een vest draagt, verbrandt je meer calorieën. Maar een goede manier om gezond gewicht te verliezen is door het vest te dragen tijdens het hardlopen, omdat bij intensievere training meer calorieën verloren gaan.

Uithoudingsvermogen

Je zult merken dat naar mate je vaker met gewicht rent, het hardlopen zonder vest je steeds gemakkelijker afgaat omdat je hebt getraind met het extra gewicht.

Uit een onderzoek onder 12 atleten die gewichtsvesten droegen, bleek dat die atleten meer uithoudingsvermogen hadden (25 procent meer tijdens het sprinten) en meer snelheid hadden tijdens het traplopen (3 procent meer).

Snelheid

Een ander onderzoek toonde aan dat het gebruik van een gewichtsvest tijdens een warming-up de maximale hardloopsnelheid met maximaal 3 procent verbetert.

Een gewichtsvest laat je cardiovasculaire systeem harder werken en versterkt je core, wat zich allemaal vertaalt in verbeterde hardloopprestaties.

Kracht

Als laatste kun je ook nog eens gains maken met een CrossFit weight vest! Dus kun je een dagje niet naar de box voor een pomp sessie? Doe dan een rondje push ups en pull ups met je gewichtsvest.

Lees ook onze blog over de beste CrossFit oefeningen voor thuis voor inspiratie.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een CrossFit weight vest?

Gewicht

Alhoewel veel gewichtsvesten verstelbaar zijn in gewicht, is het goed om te kijken naar welke gewichten je het meeste gaat gebruiken.

Een gewichtsvest tot ongeveer 10 kilo is het beste voor cardio en het verbranden van extra calorieën. Denk hierbij aan hardlopen of wandelen.

Hardlopen met meer gewicht – tot de 20 kilo – is geschikt voor gevorderde lopers. Boven dit gewicht kom je waarschijnlijk niet uit met hardlopen omdat het meer kwaad dan goed zal doen voor je gewrichten.

Voor lichaamsgewicht oefeningen kun je alle kanten op en het zo zwaar maken zoals je zelf wilt. De ondergrens is voor de meesten waarschijnlijk zo’n 5 kilo, waarmee je weighted pull ups kunt doen. Voor push ups en zeker squats heb je al gauw 20 kilo nodig.

Wil je licht beginnen? Kies dan voor een weight vest met meerdere lichte gewichten, zodat je vrijer bent in het aanpassen van het gewicht.

Duurzaamheid materialen

Let goed op waar het vest van gemaakt is. Je wilt een vest dat tegen een stootje kan en water- en zweetbestendig is. Let ook de stiksels, je wilt niet dat het weight vest na verloop van tijd uit elkaar valt.

Verstelbaarheid en pasvorm

Hoe eenvoudig is het om het vest aan te passen aan de pasvorm die je nodig hebt? Veel vesten zijn universeel, maar let erop dat het aanpassen van de pasvorm (en de gewichten) eenvoudig is. Verstelbare bandjes zijn cruciaal zijn voor het comfort naarmate je meer gewicht toevoegt.

Veel gewichtsvesten voor CrossFit verschillen ook nogal in grootte. Let daarom goed op de afmetingen, ben je zelf niet heel lang wil je liever gaan voor een compacter model.

Comfort

Hoewel je als CrossFitter waarschijnlijk wel gewend bent aan oncomfortabel zijn tijdens trainingen, kun je jezelf toch een handje helpen door een vest te kiezen dat goed past en niet elke twee minuten hoeft te worden aangepast. Zoek naar gevulde schouderbanden en een gelijkmatige gewichtsverdeling voor een goede pasvorm.

De 5 beste gewichtsvesten

ZEUZ® Crossfit & Fitness Gewichtsvest 16,5 KG

Dit gewichtsvest is zeer comfortabel met vulling in de achterkant, voorkant en schouders. Zowel de buikbanden als de schouder spanningsbanden zijn makkelijk verstelbaar met klittenband. Het naaiwerk is verstevigd en het materiaal is kras en waterbestendig nylon. Het weight vest is te dragen met een minimum gewicht van 1,5 kg en maximum 16,5. Daartussen kun je eindeloos variëren. De gewichten zijn handig vormgegeven waardoor ze dicht tegen je lichaam aan hangen en het gewicht evenredig verdeeld wordt. Als kers op de taart krijg je er ook nog een paar toffe patches bij. De reviews op bol.com liegen er niet om: dit is één van de beste gewichtsvesten. Het enige te bedenken nadeel is de prijs, hij is namelijk iets duurder dan gemiddeld.

Koop voor de laagste prijs
bol.com (€159,95)
Laatst bijgewerkt op: 22 juni 2024 - 00:01

Tunturi Verstelbaar Gewichtsvest Pro – 20/30 kg

Met dit gewichtsvest van Tunturi kun je tot wel 30 kilo toevoegen aan lichaamsgewicht oefeningen! Je vult het gewicht met losse gewichtsblokken van 1 kg per stuk en dus kun je er ook prima mee uit de voeten als beginner, om vervolgens steeds meer gewicht toe te voegen. Het gewichtsvest is verstelbaar met klittenband over de buikband, de schouderbanden daarentegen zijn niet verstelbaar. Als je met een lichter gewicht traint is het bij dit gewichtsvest wel moeilijker om het gewicht goed over het vest te verdelen, omdat het allemaal kleine brokken gewicht zijn, in plaats van platen, zoals bij de gewichtsvesten van ZEUZ of Strongman (zie hieronder).

Strongman CrossFit Mobility gewichtsvest (15 kg)

Het Strongman CrossFit Mobility gewichtsvest is oorspronkelijk ontwikkeld voor militairen en dus uitermate comfortabel en duurzaam. Het gewichtsvest is gemaakt van ademend en waterbestendig materiaal: 500d nylon. Je past het weight vest aan naar jouw ideale pasvorm via de brede, flexibele en comfortabele buikband met klittenband. De gewichten zijn handig vormgegeven waardoor ze dicht tegen je lichaam aan hangen en het gewicht evenredig verdeeld wordt. Met een maximum gewicht van 15kg kun je wel minder zwaar gaan, waardoor je vooral bij squats en push up op een gegeven moment tegen een plafond aanloopt.

KRAKEN Premium 20KG Gewichtsvest

Het KRAKEN Gewichtsvest is ontworpen met focus op comfort en duurzaamheid. De schouderbanden zijn opgevuld en het vest wordt geleverd met veel gewichtblokken waardoor je makkelijk kunt variëren. Met een max. gewicht van 20 kilo kun je hier nog wel even mee vooruit. Het compacte model beperkt je niet in bewegingsvrijheid en het is makkelijk aan en uit te trekken met het riemsysteem. Als je met een lichter gewicht traint is het bij dit gewichtsvest wel moeilijker om het gewicht goed over het vest te verdelen, omdat het allemaal kleine brokken gewicht zijn, in plaats van platen, zoals bij de gewichtsvesten van ZEUZ of Strongman.

Koop voor de laagste prijs
bol.com (€109,00)
Laatst bijgewerkt op: 22 juni 2024 - 00:01

Matchu Sports verstelbaar gewichtsvest – 20kg

Dit gewichtsvest is een goede optie voor degene met een budget. Het gewichtsvest scoort iets minder op comfort en duurzaamheid maar weegt wel tot 20 kilo. Het gewicht pas je aan door de zandzakjes toe te voegen op weg te halen. In totaal worden er 30 zandzakken meegeleverd die samen 20 kg wegen. Het gewichtsvest is gemaakt van kunststof en heeft helaas geen schouder vullingen.

Koop voor de laagste prijs
bol.com (€62,95)
Laatst bijgewerkt op: 22 juni 2024 - 00:01

Verkrijgbaar bij

bol.com (€88,95)
fitnessapparaat.nl (€141,99)
Laatst bijgewerkt op: 22 juni 2024 - 00:01

3 gedachten over “De beste CrossFit weight vests”

  1. Pingback: De beste CrossFit oefeningen voor thuis -

  2. Pingback: De CrossFit pull up uitgelegd -

  3. Pingback: Durf jij de CrossFit "Murph" workout aan? - RXready.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *