Home » CrossFit ringen

CrossFit ringen

Crossfit ringen zijn een ideale toevoeging aan een set up voor je WOD’s. De ring muscle-up is de meest bekende oefening met de ringen, en waarschijnlijk ook de moeilijkste. Het kan behoorlijk lang duren voordat je deze oefening onder de knie hebt, en zelfs jaren totdat je hem hebt geperfectioneerd. Maar er zijn nog veel meer CrossFit ringen oefeningen, zoals ring dips of ring rows. CrossFit ringen zijn niet duur, wegen weinig en zijn makkelijk te bevestigen. Meer dan een wat hoger bevestigingspunt heb je niet nodig. Dit maakt het een ideale toevoeging voor een home set up.

CrossFit ringen

Waarom CrossFit ringen en gymnastics ideaal zijn

Crossfit ringen zijn dus een van de beste tools voor je eigen home gym. Met name voor je bovenlichaam zijn ringen een hele goede optie om je lichaam uit te dagen. Een bekende Amerikaanse coach, de gymnastics coach Chris Sommer, noemt CrossFit ringen zelfs de meeste effectieve tool om kracht en spiermassa in je bovenlichaam te ontwikkelen. Je kunt er alle kanten mee op en traint je lichaam op verschillende manieren. Ringen zijn een belangrijk onderdeel van gymnastics. Gymnastics is weer een combinatie van CrossFit, fysieke training en krachttraining. Een ideale manier van trainen voor mensen die kracht, conditie, uithoudingsvermogen, balans en nog veel meer willen ontwikkelen.

CrossFit ring oefeningen

Hoewel CrossFit ringen ideaal zijn om mee te trainen, moeten we eerlijk zeggen dat ze vooral voor je bovenlichaam en core goed werken. Je benen trainen met ringen is wat lastig, maar toch kan je wel een goede isometrische prikkel aan je benen geven met een ring workout. Een isometrische contractie krijg je wanneer een spier kracht levert zonder beweging. Je benen verplaatsen geen weerstand bij de meeste oefeningen met een ring workout, maar omdat je je het hele lichaam gespannen moet houden leveren ze wel kracht. Voor je armen, borst, rug, schouders en buikspieren zijn er weinig effectievere vormen van uitrusting dan ringen. Naast dat het goed is voor je lichaam, werkt het ook voor je looks. Er is niet veel dat het fysiek van een zeer goed getrainde gymnast kan verslaan. Maar je vraagt je misschien toch nog af, welke oefeningen kan ik dan allemaal doen met een setje CrossFit? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet:

 • Ring dips
 • L-sit
 • Muscle ups
 • Chin ups
 • Pull ups
 • Hangs
 • Push ups met ring
 • False grip practice
 • One-arm ring rows
 • Front levers
 • Ring fly
 • Ring handstand

Lees ook: CrossFit oefeningen die je thuis kunt uitvoeren.

Waarom houten CrossFit ringen?

Een veelgestelde vraag rondom ringen is natuurlijk of houten of plastic ringen het beste zijn. Wanneer je weinig ruimte hebt, of je ringen ook buiten wil gebruiken, dan zou je het beste kunnen gaan voor plastic. Wanneer je echter wat meer mogelijkheden hebt, bijvoorbeeld om het op te hangen aan een power rack, en het vooral binnen te gebruiken zouden we crossfit ringen van hout aanbevelen. Deze zijn namelijk beter voor je grip, gaan langer mee en zijn fijner in gebruik. Wanneer je ooit mee gaat doen aan gevorderde gymnastics of met CrossFit competities zijn houten ringen ook de soort ringen die worden gebruikt. Wanneer je zowel houten als plastic ringen probeert zal je de houten ook de voorkeur geven. En nee, je krijgt er echt geen splinters van.

3 goede opties

Om je op weg te helpen met CrossFit ringen kopen hebben we een aantal opties op een rijtje gezet.

Matchu Sports Gymringen van hout

Deze gymnastiek ringen van Matchu sports zijn ideaal om je home gym in te richten of om mee te nemen naar andere plekken. De ringen zijn verstelbaar in hoogte en nemen weinig ruimte in beslag. Het enige dat je nodig hebt is een plek waar je de ringen 3 tot 4 meter boven de grond kunt hangen. Daarnaast moeten de ringen je lichaamsgewicht kunnen dragen. Je kan deze ringen bijvoorbeeld ophangen aan een schommel, een houten balk of aan hele stevige takken. De banden zijn verstelbaar, wat een groot voordeel is.

Koop voor de laagste prijs
bol.com (€32,95)
Laatst bijgewerkt op: 22 juni 2024 - 00:01

JPS Sports Houten Ringen, met ophangbanden

Deze ringen van JPS Sports hebben een perfecte grip, dankzij de dikte en het gebruikte materiaal. Deze ringen zijn voor iedereen geschikt. Ook deze kun je op veel plekken ophangen, zowel binnen als buiten.

Koop voor de laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 22 juni 2024 - 00:01

Lifemaxx Crossmaxx CrossFit ringen van hout, geleverd inclusief straps

Deze ringen van Lifemaxx hebben een dikte van 2,8 cm, wat ideaal is voor een goede grip. Ook deze set ringen is zowel binnen als buiten te gebruiken. Met de bijgeleverde straps kun je deze ringen overal ophangen, zonder je zorgen te hoeven maken over de veiligheid. Met de gemarkeerde straps kun je de ringen bovendien altijd op de juiste hoogte hangen. Deze crossfit ringen ophangen is dus zeer makkelijk!

Koop voor de laagste prijs
fitnessapparaat.nl (€49,99)
Laatst bijgewerkt op: 22 juni 2024 - 00:01

Verkrijgbaar bij

fitnessapparaat.nl (€49,99)
bol.com (€51,95)
ds1.nl (€69,99)
Laatst bijgewerkt op: 22 juni 2024 - 00:01

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *