Home » De beste CrossFit oefeningen voor thuis

De beste CrossFit oefeningen voor thuis

Nu de sportscholen weer gesloten zijn en sporten op locatie niet meer mogelijk is, zoek je maar al te graag naar alternatieven om je favoriete sport nog steeds uit te kunnen voeren. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je aankomt in gewicht en spierdefinitie kwijtraakt. Gelukkig zijn er een aantal CrossFit oefeningen die thuis erg makkelijk uit zijn te voeren. We zetten de beste zes voor je op een rij:

Crossfit oefeningen thuis

Burpee

We weten het allemaal, de burpee is een echte allround-oefening en een effectieve fatburner. Burpees verhogen je hartslag en ademhaling en stimuleren ook nog eens de stofwisseling. Redenen genoeg dus om deze oefening thuis uit te voeren. Neem de squat positie aan, breng je handen naar de grond en spring vervolgens, om uiteindelijk in de plankpositie te eindigen. Een burpee kun je perfect integreren in vrijwel ieder trainingsschema.

Air squat

De naam verklapt het eigenlijk al, tijdens een air squat blijf je als het ware een zittende houding aanhouden in de lucht. Je eindigt op het punt waar de bovenkant van je benen parallel staan aan de vloer. Het resultaat? Je voelt meteen een ‘’burn’’ in je benen en voelt dat je spieren aan het werk zijn. Deze oefening is uitstekend te combineren met onder meer lunges, split squats en donkey kicks.

Push up

De push up is een van de meest bekende oefeningen waar je traint met eigen lichaamsgewicht. De oefening komt overeen met bankdrukken en is erg effectief voor het trainen van je rug, schouders en armen. Zorg er tijdens het uitvoeren van een push-up voor dat je je buik en billen aanspant. Heb je moeite met het uitvoeren van een push up? In dat geval kun je ook beginnen met het opdrukken tegen een tafel of een stang in de speeltuin.

Pistol squat

Het trainen van coördinatieve vaardigheden en je balans staan centraal bij het uitvoeren van pistol squats. Deze oefening is net even wat uitdagender vergeleken met een reguliere squat. Net zoals bij een reguliere squat, begin je deze oefening in een rechte positie. Vervolgens til je je rechterbeen of linkerbeen op en deze blijft gestrekt. Zak vervolgens door het been op de grond naar beneden en buig vanuit je knieën. Voor de beste training van de benen kun je deze oefening combineren met onder meer lunges, split squats en donkey kicks.

Hand stand push up

Een van de beste CrossFit oefeningen thuis, is de hand stand push up. Let er wel op dat dit een oefening voor de meer getrainde sporter is. Je moet namelijk veel kracht in je schouders hebben om deze oefening correct uit te voeren. Ga in een handstand tegen de muur staan en druk jezelf vervolgens op.

Tip: lukt het je nog niet om een pistol squat of hand stand push up RX uit te voeren? Oefen dan met een plyo box!

Pull-up

Naast een hand stand push up, is ook een pull-up een van de beste CrossFit oefeningen thuis. Hier heb je echter wel een stevige en solide stang voor nodig die je tussen het kozijn van een deur kunt klemmen. Net zoals bij een hand stand push up, vergt een pull-up ook de nodige techniek. Zo is het van cruciaal belang dat je de oefening uitvoert vanuit de schouders, in plaats van de onderrug. Hierdoor voorkom je overbelasting en train je de juiste spieren, waar een pull-up voor bestemd is. Combineer pull-ups met push ups en bent over row to reverse fly met dumbbells om de schouders maximaal te trainen.

Wil je deze CrossFit oefeningen thuis nog uitdagender maken? Probeer ze dan eens met een CrossFit weight vest.

Lees ook: 15 uitdagende CrossFit workouts.

5 gedachten over “De beste CrossFit oefeningen voor thuis”

  1. Pingback: De beste CrossFit weight vests -

  2. Pingback: De CrossFit pull up uitgelegd -

  3. Pingback: CrossFit ringen: oefeningen, voordelen en de beste ringen

  4. Pingback: CrossFit Wall Ball -

  5. Pingback: Alles over de Plyo Box en CrossFit Box Jump

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *